Johan Steene kommer på Trailfest

Föreläsning

Söndag morgon 23 september
Föreläsare: Johan Steene
Tema: Berättelser från Barkley Marathon och hur man springer långa ultralopp
Tid: ca 1h

Johan Steene kommer till Trailfest

En av Sveriges allra bästa ultralöpare packar trailskorna och kommer till Vålådalen i september. När Johan fick frågan om att föreläsa på Trailfest var det självklara svaret ja.
- Jag älskar de svenska fjällen! Ända sedan barndomen har jag trivts i fjällen och vandrat där. Någon gång skulle jag vilja göra en lång löpning ensam i fjällen, utan support och klara mig helt själv.

Det Johan Steene uppskattar allra mest med löpningen är just äventyren, strapatserna och att få utmana sig själv. Att inte någon annan hjälper till vid problem utan att helt få lita på sin egen förmåga att uthärda, fortsätta och lösa problemen. Det är en anledning till att han vid två tillfällen startat i Barkley Marathons, men eftersom han ännu inte har gått i mål på det mytomspunna loppet kommer han säkert att starta igen. I juni månad springer han kända Western States 100 miles, men redan på lördag 26 maj kan vi heja på honom när han springer EM i 24h i Rumänien. Kommer han att slå sitt personbästa på drygt 266 km?

Det och mycket mer få vi veta när Johan kommer till Trailfest 21-23 september. Hur pressar man kroppen längre än man tror är möjligt? Hur förbereder man sig för A till B-lopp genom öknen och otillgänglig skog? Hur hanterar man sömn, mat och navigering alldeles ensam? Och den mer vardagliga frågan vi känner igen, hur får man tid till träning med familj och heltidsjobb?

Välkommen till Trailfest och föreläsning med Johan Steene!

Text: Gunilla Kidmark